Muffinki sowy
Kategoria: Muffiny, ciasteczka, babeczki
Dodano: 31 października 2013
Sposób przygotowania
Przygotowujemy muffiny z
tego przepisu.
Gdy muffinki się pieką przyrządzamy masę:
śmietankę doprowadzamy do wrzenia po czym zdejmujemy z ognia. Dodajemy pokrojoną w kostkę czekoladę i mieszamy razem aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy (w razie problemów z całkowitym roztopieniem czekolady, całość można lekko podgrzać).
Odstawiamy do ostygnięcia.*
Ostudzone muffiny smarujemy masą, na wierzch każdej muffiny układamy dwa ciasteczka Oreo (rozdzielone na pół, przy czym wykorzystujemy tylko połówkę z białym nadzieniem). Na każde ciasteczko układamy jednego czarnego lub brązowego m&m'sa, a pomiędzy ciasteczka wtykamy bokiem jednego czerwonego.
Smacznego!
Źródło inspiracji: internet.
Notatki
* Masa po jakimś czasie zaczyna twardnieć. Jeśli zrobi się zbyt twarda, można ją ponownie lekko podgrzać.