Kakaowe muffinki z czekoladą
Kategoria: Muffiny, ciasteczka, babeczki
Dodano: 31 października 2013
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzewamy do 180oC. Przygotowujemy formę na 12 muffinek.
Składniki suche (mąkę, cukry, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól) mieszamy razem w jednym naczyniu, a w osobnym mieszamy składniki mokre: jajka, mleko i masło.
Następnie składniki mokre dodajemy do suchych, dodajemy pokrojoną czekoladę i mieszamy wszystko razem do połączenia składników.
Foremki na muffiny napełniamy masą do 3/4 wysokości.
Pieczemy 20-25 min (do suchego patyczka). Po tym czasie pozostawiamy muffinki w piekarniku jeszcze przez 10 min do ostygnięcia, po czym przekładamy na kratkę do całkowitego ostudzenia.
Przepis pochodzi z: babeczka.zuzka.pl (wpis z 04.I.2012)