Kruche ciasteczka z maszynki
Kategoria: Muffiny, ciasteczka, babeczki
Dodano: 04 listopada 2020
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzewamy do 180oC. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Do maszynki do międa montujemy nakładkę do ciasteczek.
Wszystkie składniki zagniatamy. Dzielimy na kilka porcji.
Każdą porcję przepuszczamy przez maszynkę obcinając kształty o długości 8-10 cm. Każdy kawałek układamy na przygotowanej blasze.
Przez środek każdego ciasteczka wyciskamy pasek dżemu przy pomocy okrągłej tylki lub używając woreczka strunowego z odciętą końcówką.
Ciasteczka pieczemy partiami (każda partia to cała blacha ciasteczek ułożonych obok siebie w niedużych odstępach) przez ok. 15-20 min.
Notatki
Wszystkie składniki powinny być o tem. pokojowej.