Bardzo prosty w wykonaniu, a jakże smaczny. Najczęściej podaję z rybami i jajkami, choć przyznam, że do tej pory nie robiłam go za często, ale teraz zamierzam to zmienić. Moim zdaniem jest o wiele lepszy niż gotowy, kupiony w sklepie. Może i Wam posmakuje.
Składniki
1/2 filiżanki marynowanych borowików lub podgrzybków (pokrojonych w drobną kostkę)
1/2 filiżanki obranych ogórków kiszonych (pokrojonych w drobną kostkę)
3 łyżki śmietany
1/2 filiżanki majonezu
1 łyżeczka musztardy stołowej
2 szczypty pieprzu ziołowego (może być czarny, świeżo zmielony)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego koperku
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. I to by było na tyle :)
Można podawać z paluszkami rybnymi z soli (przepis) lub smażonymi ziemniaczkami.
Smacznego!