Ciasto jagodowe

Kategoria: Ciasta
Dodano: 30 października 2012

Delikatne, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Ma konsystencję charakterystyczną dla ciast piaskowych i bez problemu wyrasta. Super przepis na lato, gdy mamy chwilkę wolną.
Ciasto jagodowe
Składniki
  • 100g masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 jajka
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jagody (lub inne owoce sezonowe)
Sposób przygotowania
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Następnie dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy ciasto na gładką masę. Przekładamy do tortownicy, układamy na wierzchu jagody lub inne pokrojone owoce.

Wstawiamy do nagrzanego do 175oC piekarnika i pieczemy ok. 45min.


Przepis pochodzi z: blahostki.blogspot.com
Ciasto jagodowe
Autor:Delicious Time
Oceń przepis
Liczba głosów: 1
Ocena: 5
Komentarze