Sposób przygotowania
Filety soli opłukujemy, osuszamy i posypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy z obu stron w mące i smażymy z każdej strony przez kilka minut na 3 łyżkach roztopionego masła.
Uwaga - rybę kładziemy na patelnię gdy tylko masło się roztopi, smażymy na małym ogniu, by się nie przypaliło.
Gdy ryba jest gotowa, zdejmujemy ją z patelni i odkładamy w ciepłe miejsce.
W garnuszku, lub na czystej patelni roztapiamy pozostałe masło, zdejmujemy utworzoną pianę, dodajemy sok z cytryny i natkę. Wszystko razem mieszamy, i po chwili zdejmujemy z ognia.
Solę podajemy z ugotowanymi ziemniakami obtoczonymi w koperku, rybę i ziemniaki polewamy sosem cytrynowym.
Można podawać z sałatą z sosem winegret.
Przepis (w zmienionej formie) pochodzi z: www.mojegotowanie.pl