Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzewamy do temp. 200oC. Przygotowujemy formę na muffiny, w razie potrzeby umieszczamy w niej papilotki.
W niedużym naczyniu mieszamy składniki suche, tj. mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu mieszamy składniki mokre: masło, mleko, jogurt i jajka. Składniki suche łączymy z mokrymi i mieszamy do uzyskania klejącej masy.
Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy żółtko i cukier waniliowy i razem mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do papilotek nakładamy masę ciasta, na to masę serową i przykrywamy kolejną porcją masy ciasta. (Muffinki nieznacznie wyrastają, więc spokojnie można nałożyć ciasto wraz z nadzieniem nieco powyżej 3/4 wysokości papilotki).
Pieczemy 20-25min.
Przepis pochodzi z: jakomejabluszko.blogspot.com