Muffiny "Marmurkowe"
Kategoria: Muffiny, ciasteczka, babeczki
Dodano: 30 października 2012
Sposób przygotowania
Mąkę, proszek, sól i cukier wsypać do jednej miski i wymieszać, w osobnym naczyniu umieścić wszystkie mokre składniki (jak jajka, mleko...) i wymieszać. Następnie połączyć ze sobą składniki suche i mokre i zamieszać tylko do połączenia składników (niezbyt dokładnie).
Połowę masy odłożyć, a do drugiej połowy dosypać kakao i wymieszać.
Formę do muffin wyłożyć papilotkami (niekoniecznie) i nakładać do każdej z nich na przemian masę jasną i ciemną.
Piec ok. 20 min. w 200oC.
Przepis pochodzi z: atinabc.blox.pl
Notatki
Skusiłam się na ten przepis w poszukiwaniu pomysłu na szybki deser. Wyszły małe "babeczki marmurkowe" zarówno w smaku jak i w wyglądzie...tyle że mniej zachodu z przygotowaniem.
Jedne z niewielu babeczek na które skusiły się moje łakomczuchy.