Marzena recipe[napisał(a)]
dnia 16-02-2024
Można dodać mokry mak z puszki?

Piekarnik nagrzewamy do 180oC. Formę keksówkę o wymiarach ok. 24x14cm natłuszczamy i obsypujemy lekko mąką.
Margarynę wraz z cukrem ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku. Dalej ucierając dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Pod koniec ucierania zmniejszamy obroty miksera na średnie, dodajemy olejek migdałowy i wsypujemy suchy mak.
Miksujemy dalej na średnich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
Masę wlewamy do wcześniej przygotowanej formy i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy ok. 1h – do suchego patyczka.
kategoria Muffiny, ciasteczka, babeczki
kategoria Muffiny, ciasteczka, babeczki
kategoria Ciasta
kategoria Muffiny, ciasteczka, babeczki