Migdałowe babeczki wielkanocne
Kategoria: Muffiny, ciasteczka, babeczki,Wielkanoc
Dodano: 01 kwietnia 2013
Sposób przygotowania
Muffiny:
Piekarnik nagrzewamy do 180
oC. Przygotowujemy formę na 12 muffin.
Masło, jajka i cukier ubijamy na puszystą masę, dodajemy przesiana mąkę, zmielone migdały i ekstrakt migdałowy. Całość dokładnie miksujemy.
Masę nakładamy do papilotek i pieczemy ok.15 min do suchego patyczka.
Studzimy w foremce przez 5min, po czym przekładamy na kratkę do studzenia i odkładamy do całkowitego ostygnięcia.
Krem:
Masło ubijamy na gładką masę. Dodajemy przesiany cukier puder i mieszamy aż masa będzie jednolita. Na koniec dodajemy
marshmallow fluff i ekstrakt waniliowy i całość dokładnie mieszamy.
Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskamy na muffiny. Posypujemy kawałkami pokrojonej czekolady, a na wierzch układamy jajeczka.
Przepis pochodzi z: Książeczki "The Little Book of Cupcakes" wydanej przez Bromleigh House, która jest częścią serii The Pocket Home Baking Collection