Sposób przygotowania
Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę (ok. 2x2 cm lub 3x3). Oprószamy mąką (nie dodajemy na razie soli!) i smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Przekładamy do garnka w którym będziemy gotować całą potrawę.
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Odkładamy.
Pokrojoną drobno cebulę podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przygotowane pieczarki. Wszystko razem chwilę dusimy. Dodajemy do mięsa.
Papryki myjemy, pozbawiamy je gniazd nasiennych wraz z pestkami i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na małym ogniu - można doprawić solą i pieprzem lub jeżeli ktoś używa kostek rosołowych można dodać teraz 1-2 kostki. Dodajemy do mięsa.
Wszystkie składniki zalewamy bulionem wołowym. Dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem ok 2h. Na koniec można zagęścić szklaną wody z mąką pszenną i ziemniaczaną.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.