Sposób przygotowania
Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki za wyjątkiem białek ubić na jednolitą masę. Białka w osobnym naczyniu ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Całość delikatnie, ale dokładnie zamieszać.
Piec w rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor.
Podawać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną, dżemem lub owocami - jak kto lubi :)
Przepis był dołączony do gofrownicy.
Notatki
Ostatnio zaopatrzyłam się w podstawową gofrownicę. Nie jest jakiejś znanej marki, no i mocy trochę jej brakuje, ale za to gofry da się upiec na chrupko, a co najbardziej cieszy, to nowy pomysł na podwieczorek.
Polecam wszystkim niewymagającym użytkownikom gofrownic. Do sprzętu były dołączone jeszcze dwa przepisy. Jak tylko je wypróbuję, to dołączę powyżej.