Czekolada na gorąco
Kategoria: Koktajle, smoothies, milkshakes, napoje
Dodano: 10 grudnia 2018
Sposób przygotowania
Czas przygotowania: 15m
Mleko wraz ze śmitanką zagotować.
Czekoladę pokroić na drobną kosteczkę i wrzucić do gorącego mleka.
Całość mieszać podgrzewając na małym ogniu, aż się czekolada zupełnie rozpuści. Ponownie zagotować.
Jeśli ktoś jest niepoprawnym wielbicielem słodkości, napój można dosłodzić, choć jak dla mnie smak jest już wystarczająco słodki.
Można udekorować bitą śmietaną, piankami Marshmallows lub podać bez dekoracji.
Źródło przepisu: Audycja radiowa Gastrofaza (prowadzący p. Paweł Loroch)
Notatki
Przepis zmoyfikoany po komentarzu p. Pawła :)
Wersja poprzednia zakładała, by mleko i śmietankę podgrzać, lecz nie doprowadzać do wrzenia, podobnie po dodaniu czekolady.
Dla mnie obie wersje są super czekoladowe, a czekolada jak wiadomo poprawia nasrtój :)
Dzięuję za komentarz :)