Ciasto jogurtowe

Kategoria: Ciasta
Dodano: 30 października 2012
Składniki
  • 4 jajka
  • 320g cukru
  • 30g cukru waniliowego
  • 300ml jogurtu naturalnego
  • 200ml oleju
  • 450g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym przez ok. 10 min. na puszysty krem. Nie przerywając miksowania dodawać małymi porcjami jogurt, a następnie olej.
Na koniec przesiać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie, lecz dokładnie wymieszać wszystko łyżką.
Masę przelać do natłuszczonej dużej blachy.
Piec ok. 45 min. w 180oC.


Przepis pochodzi z: www.pokrojonedoprawione.sos.pl
Notatki
Ciasto jogurtowe nieco różni się od piaskowego. Jest bardziej wilgotne, nie jest sypkie i świetnie się łączy z owocami sezonowymi jak śliwki, truskawki, i inne.
Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Autor:Delicious Time
Oceń przepis
Liczba głosów: 11
Ocena: 4.45
Komentarze
Komentarz
Ola recipe[napisał(a)]
dnia 11-12-2014
pyszne, łatwe i niedrogie:) na wierzch dałam jeszcze plasterki bananów i posypałam odrobiną cynamonu- pychota:) polecam!

OSTATNIO DODANE

Babka cytrynowa

kategoria Ciasta,Wielkanoc

Faworki

kategoria Desery

Gulasz wieprzowy

kategoria Coś na ząb

Pasztet wieprzowy

kategoria Domowej roboty,Wielkanoc,Boże Narodzenie

OSTATNIO SKOMENTOWANE