Leczo z cukini

Kategoria: Coś na ząb
Dodano: 30 października 2012

Pyszne danie z bogatym smakiem papryki, soczystych pomidorów, słodyczą cukinii i aromatem wędzonej kiełbasy.
Leczo z cukini
Składniki
  • 2 duże (lub 4 małe) cukinie
  • 2 czerwone papryki
  • dwie cebule
  • dwa duże kawałki kiełbasy
  • 3 marchewki
  • 5-6 pomidorów
Leczo z cukini gotowe
Sposób przygotowania
Cukinie umyć, obrać i pokroić w kostkę grubości ok. 1 cm.
Wrzucić do garnka z małą ilością oleju, przykryć i gotować na małym ogniu aż będzie pól miękka.

Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z posiekana cebula.

Paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do garnka z małą ilością oleju. Do tego dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Dusić razem aż do miękkości.

Wszystkie składniki ze sobą połączyć, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawić do smaku.

Po wrzuceniu pomidorów nie należy zbyt długo gotować, bo zrobi się papka.


Przepis zaczerpnięty od koleżanki mojej mamy - Marzeny
Autor:Delicious Time
Oceń przepis
Liczba głosów: 5
Ocena: 4.5
Komentarze