Babka marmurkowa

Kategoria: Ciasta
Dodano: 30 października 2012

Jest to typowo piaskowe ciasto, niezwykle łatwe w przygotowaniu. Piekłam je wiele razy i zawsze wychodziło równie smaczne.

Polecam wszystkim, którym pieczenie sprawia trudności.
Babka marmurkowa
Składniki
  • 1 szkl cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 4 jajka
  • 1/4 szkl oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat arakowy (kilka kropel)
  • 1 szkl mąki ziemniaczanej
  • 1 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1 łyżka kakao
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki kolejno ze sobą wymieszać za każdym razem dobrze miksując. Gdy masa będzie gładka, połowę z niej wylać do natłuszczonej wcześniej formy, a do drugiej połowy dodać kakao i ponownie zmiksować. Ciemne ciasto dolać do formy, a całość delikatnie przemieszać widelcem.

Piec 1h w 200oC

Przepis pochodzi z: rodzinnego zeszytu z przepisami
Autor:Delicious Time
Oceń przepis
Liczba głosów: 1
Ocena: 5
Komentarze