Sos tatarski

Kategoria: Domowej roboty
Dodano: 15 sierpnia 2013

Bardzo prosty w wykonaniu, a jakże smaczny. Najczęściej podaję z rybami i jajkami, choć przyznam, że do tej pory nie robiłam go za często, ale teraz zamierzam to zmienić. Moim zdaniem jest o wiele lepszy niż gotowy, kupiony w sklepie. Może i Wam posmakuje.
Składniki
  • 1/2 filiżanki marynowanych borowików lub podgrzybków (pokrojonych w drobną kostkę)
  • 1/2 filiżanki obranych ogórków kiszonych (pokrojonych w drobną kostkę)
  • 3 łyżki śmietany
  • 1/2 filiżanki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • 2 szczypty pieprzu ziołowego (może być czarny, świeżo zmielony)
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. I to by było na tyle :)

Można podawać z paluszkami rybnymi z soli (przepis) lub smażonymi ziemniaczkami.
Smacznego!



Przepis lekko zmieniony, zaczerpnięty z: www.kwestiasmaku.com
Autor:Delicious Time
Oceń przepis
Liczba głosów: 4
Ocena: 5
Komentarze

OSTATNIO DODANE

Babka cytrynowa

kategoria Ciasta,Wielkanoc

Faworki

kategoria Desery

Gulasz wieprzowy

kategoria Coś na ząb

Pasztet wieprzowy

kategoria Domowej roboty,Wielkanoc,Boże Narodzenie

OSTATNIO SKOMENTOWANE