Gofry

Kategoria: Desery
Dodano: 30 października 2012
Składniki
  • 2 szkl. mąki
  • 2 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/3 szkl. oleju
  • 2 jajka (żółtka oddzielone od białek)
Gofry
Sposób przygotowania
Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki za wyjątkiem białek ubić na jednolitą masę. Białka w osobnym naczyniu ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Całość delikatnie, ale dokładnie zamieszać.
Piec w rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor.

Podawać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną, dżemem lub owocami - jak kto lubi :)

Przepis był dołączony do gofrownicy.
Notatki
Ostatnio zaopatrzyłam się w podstawową gofrownicę. Nie jest jakiejś znanej marki, no i mocy trochę jej brakuje, ale za to gofry da się upiec na chrupko, a co najbardziej cieszy, to nowy pomysł na podwieczorek.
Polecam wszystkim niewymagającym użytkownikom gofrownic. Do sprzętu były dołączone jeszcze dwa przepisy. Jak tylko je wypróbuję, to dołączę powyżej.
Autor:Delicious Time
Oceń przepis
Liczba głosów: 0
Ocena: 5
Komentarze