M±ka self-rasing

Kategoria: Domowej roboty
dodano

M±ka self-rasing przepis

Self rasing flour to częsty składnik przepisów anglojęzycznych. Pocz±tkowo próbowałam używać tej m±ki przygotowanej z proporcji: 150g m±ki, 1 łyżeczka sody i tyleż samo proszku. Niestety efekty nie były najznakomitsze, powiedziałabym, że ... żałosne :)

Proporcje zatem nieco zmieniłam i z pełn± satysfakcj± mogę powiedzieć, że tym razem muffiny i babeczki wychodz± super. Przepis na tę m±kę pojawia się na wielu blogach i stronach, m.in. mojewypieki.pl i mojekucharzenie.blox.pl


Składniki:
  • 150g m±ki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 sody oczyszczonej


M±ka self-rasing zdjęcie

Sposób przygotowania:
M±kę mieszamy z sod± i proszkiem, cało¶ć przesiewamy trzykrotnie. Przechowujemy w szczelnym zamknięciu w suchym i ciemnym miejscu.




Jak oceniasz?
Srednia ocena: 5
Liczba głosów: 1


Komentarze:

Dodaj komentarz

Twoje imię: