Ciasto jagodowe

Kategoria: Ciasta
dodano

Ciasto jagodowe przepis

Delikatne, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Ma konsystencję charakterystyczną dla ciast piaskowych i bez problemu wyrasta. Super przepis na lato, gdy mamy chwilkę wolną.

Ciasto jagodowe

Składniki:
  • 100g masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 jajka
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jagody (lub inne owoce sezonowe)

Sposób przygotowania:
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Następnie dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy ciasto na gładką masę. Przekładamy do tortownicy, układamy na wierzchu jagody lub inne pokrojone owoce.

Wstawiamy do nagrzanego do 175oC piekarnika i pieczemy ok. 45min.


Przepis pochodzi z: blahostki.blogspot.com


Ciasto jagodowe kolejne zdjęcie




Jak oceniasz?
Srednia ocena: 5
Liczba głosów: 1


Komentarze:

Dodaj komentarz

Twoje imię: