Muffiny kakaowe

Kategoria: Muffiny i Ciasteczka
dodano

Muffiny kakaowe przepis
Muffinki wykorzystałam jako bazę do muffinów - reniferów. S± bardzo kakaowe, maj± konsystencję i smak jak kakaowa babka. Lekko wilgotne w ¶rodku, z drobinkami czekolady, które wzmacnaj± kakaowy smak.

Muffiny kakaowe

Składniki:

Przepis na 12 sztuk muffinów.

 

Składniki suche:

 

  • 1 1/2 szkl. m±ki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 20g czekolady mlecznej (pokroić w drobn± kosteczkę)
  • 2 łyżki kakao
  • 1 szkl. cukru pudru

 

Składniki mokre:

 

  • 1 jajko
  • 2/3 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1-2 krople aromatu arakowego

Sposób przygotowania:

Nagrzewamy piekarnik do 180oC.

 

Do dużego naczynia wsypujemy składniki suche i mieszamy.

 

W osobnym naczyniu mieszamy składniki mokre.

 

Do suchych wlewamy składniki mokre i mieszamy wszystko razem do uzyskania kleistej masy.

Napełniamy papilotki równomiernie i wstawiamy do piekarnika.

 

Pieczemy ok. 25min (do suchego patyczka).

 

 

Przepis na muffiny zaczerpnęłam z:

sprawdzoneprzepisy.pl (tytuł: muffiny kakaowe, autor przepisu: madzia)


Muffiny kakaowe kolejne zdjęcie




Jak oceniasz?
Srednia ocena: 5
Liczba głosów: 1


Komentarze:

Dodaj komentarz

Twoje imię: